Historia

Tampere Kuplii sai alkunsa kesällä 2006, kun Tampereen sarjakuva-aktiivit päätyivät kokouksessaan keskustelemaan ajatuksesta järjestää Tampereella sarjakuvafestarit. Ensimmäisen kerran festari-ideasta jutusteltiin 3.8.2006 ravintola Tuulensuussa Tampereen Kauppakadulla. Aluksi tarkoitus oli järjestää sarjakuvatapahtumaa oheisohjelmana Henki ja Elämä -kirjallisuustapahtuman yhteyteen. Myöhemmin suunnitelmaa muutettiin ja ensimmäinen Tampere Kuplii järjestettiin omana tapahtumanaan 31.3.2007.

Ensimmäisen tapahtuman hyvin kokemuksien myötä päätettiin perustaa yhdistys vastaamaan tulevien tapahtumien järjestelystä. Tampere Kuplii ry perustettiin 5.6.2007 Olutravintola Usvassa Otavalankatu 3:ssa Tampereella. Perustajia olivat Kyösti Koskela, Kyuu Eturautti, Tero Nybacka, Mikko Lintula (nyk. Mikael Hiirikoski), Antti Grönlund, Pekka Wallendahl, Jarkko Suhonen ja Jarno Kantelinen. Yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 5.10.2007.

Päätapahtumamme kymmenvuotisjuhlan aikaan 2016 alkuperäisistä perustajista ovat aktiiviessti mukana vielä Kyösti Koskela, Kyuu Eturautti ja Tero Nybacka - ja vuosien varrella mukaan on tullut lukuisia uusia vapaaehtoisia.

Verkkoarkistot

Historian ystäville todettakoon, että periaatteenamme on säilyttää vanhat verkkomateriaalit pysyvästi. Näin ollen menneiden tapahtumien web-sivut toimivat yhä ja löydät ne vasemmasta reunasta. Luonnollisesti myös Sarjakuva-Finlandian arkisto ulottuu tunnustuspalkinnon perustamisajoille asti.